Hidegburkolat vagy laminált padló praktikusabb padlófűtés mellé

laminált padló

Természetesen mindkét burkolattípusnak megvannak az előnyei és hátrányai, a döntést sajnos objektíven nem lehet meghozni, minden esetben figyelembe kell venni az egyéni preferenciákat.

A laminált padló fa alapanyagának köszönhetően barátságosabb hangulatú, rálépve minden évszakban kellemes hőérzetet ad, könnyen tisztítható, viszont nem engedi át olyan könnyen az alulról érkező hőt, mint a hidegburkolat.

A hidegburkolat viszont (ahogy a neve is utal rá,) rálépve meglehetősen hideg érzetet ad, ami a nyári hőségben ugyan kellemes, de az átmeneti tavaszi és őszi időszakban kellemetlen tud lenni, és ha nem tesszük meg a kellő óvintézkedéseket, a hideg padló a felfázás melegágyává válhat.

Tekintve, hogy ez az időszak gyakorlatilag az év felét teszi ki, komoly megfontolás tárgya lehet ez a szempont. Viszont a fűtési szezon beköszöntével különösen kellemes érzés, hogy egy pillanatok alatt átmelegedő és a hőt hosszan tartó padlóburkolaton sétálhat az ember, ami a laminált padlóról sajnos nem mondható el.

A laminált padló kevésbé melegszik át, és nem is képes a hőt hosszan megtartani, addig érződik a fűtés hatása a talpunk alatt, amíg a csövek át vannak melegedve. Viszont fűtési szezonon kívül sem túlságosan hideg, ami pedig a javára írható.

A kettő burkolat típus kombinációja is lehetséges padlófűtés esetén, megtehetjük, hogy a központi helyiségekben hidegburkolatot választunk, míg a hálószobákba mehet a laminált padló, ilyenkor viszont érdemes a padlófűtés egyes köreit a burkolat függvényében egyedileg beállítani, hogy egy összehangolt, jól működő fűtési rendszerünk legyen.