A Magyar Falu Program pályázat hatása a játszóterekre

Sajnálatos azt megjegyezni, hogy számos magánszemély nem tud számos kormányzati pályázatról, például a Magyar Falu Programról, amely személyesen és intézményileg is előnyös lehetne.

Ezért is fontos tájékozódni az ilyen lehetőségek után, hiszen tudás nélkül mennyi jó dologból lehet kimaradni. Napjainkban azonban az állam képes segíteni a vidéki városok és intézmények fejlődését, korszerűsítését, és marasztalni, mondhatni helyileg megőrizni az ott élő fiatal szülőket.

A Magyar Falu Program jelenleg 5000 fő alatti közösségek számára kínál esélyt nyilvános játszóterek és óvodai játszóterek építésére, amelyek számára 5 millió forintos fejlesztési támogatás áll rendelkezésre. Ez az összeg pedig elégséges tud lenni, egy kiváló és minőségi játszótér kiépítéséhez.

A Magyar Falu Program pályázat törekvése, hogy a kisfalvak óvodáiban és játszótereiben olyan légkört teremtsen, amely lehetővé teszi a gyermekek testi és kognitív fejlődését, ugyanakkor szocializálódását. Annak ellenére, hogy kevesen hiszik el, hogy a játszótereknek más célja is lehet, mint az idő eltöltése és a szórakozás, tény, hogy ma már számos olyan játék áll rendelkezésre, amely a gyerekek logikai érzékeit, ritmusérzékét, muzikális érzékét, egyensúlyérzékét, sőt testi fejlődését is szolgálják. Továbbá még az erőnlétüket és az állóképességüket is növelhetik. Még a legalapvetőbb szabadtéri játékok is segíthetik a kisgyermekek egyensúlyának, ügyességének és szociális készségeinek fejlesztését.

Ezek a kortárs, változatos, színes játszóterek a Magyar Falu Program pályázatban való részvétellel 5 milliós keretből országszerte kialakíthatók, vonzóbbá téve a falusi életet az ifjú családalapítók számára is.