5 lépés a kreatívabb gondolkozás eléréséhez

Szinte minden nagyszerű ötlet hasonló kreatív folyamat alapján működik és ez a cikk elmagyarázza ennek a folyamatnak a működését. Ennek megértése azért fontos, mert a kreatív gondolkodás az egyik leghasznosabb képesség, amellyel egy ember rendelkezhet.
Szinte minden probléma, amellyel szembe kell nézni a munkában és az életben, profitálhat az innovatív megoldásokból, az oldalirányú gondolkodásból és a kreatív ötletekből.

A következő öt lépés segítségével bárki megtanulhat kreatív lenni.

  1. Gyűjtsön új anyagokat. Először tanulni kell. Ebben a szakaszban az alábbiakra kell koncentrálni:

– a saját feladatához közvetlenül kapcsolódó anyagok megtanulása

– az általános anyagok megtanulása a fogalmak széles skálájával.

  1. Alaposan dolgozza át az anyagokat a fejében. Ebben a szakaszban azt vizsgálja meg, amit tanult, olyan módon, hogy különböző szögekből szemlélje a tényeket és kísérletezzen különböző ötletek összeillesztésével.
  2. Távolodjon el a problémától. Ezután hadd kerüljön ki teljesen a fejéből a probléma és foglalkozzon valami mással, ami izgalmas és energizáló.
  3. Hagyja, hogy ötlete visszatérjen az elméjébe. Valamikor, de csak azután, hogy abbahagyta az elmélkedést, az ötlet frissen fog visszatérni.
  4. Alakítsa át és fejlessze ötletét a visszajelzések alapján. Ahhoz, hogy bármely ötlet sikeres legyen, ki kell engednie a nagy közönség elé, kritika alá kell vetnie és szükség szerint adaptálnia is kell a visszajelzésekhez viszonyítva.