Kijelző védelem tudnivalói iPhone szerviz esetében

iPhone szerviz

Egy értékes Apple készülék kijelzőjének védelme ma már evidens dolognak számít. Ha máshogy nem, de egy kellemetlen és drága kijelző-csere után örökre megtanuljuk, hogy a kellő védelem ellátása elengedhetetlen. Az viszont már kevésbé magától értetődő, hogy pontosan milyen fóliát is válasszunk, főképp, hogy egy iPhone szerviz manapság már szerteágazó kínálattal vár bennünket.

Ebben a cikkben igyekszünk összefoglalni a leggyakrabban előforduló választék elemeit, így remélhetőleg még magabiztosabban fogjuk felkeresni az általunk preferált iPhone szervizt.

A fóliák anyaga:

Az okos-készülékekhez alapvetően műanyag és üveg fóliákat szoktak gyártani, de a legtöbb iPhone szerviz inkább a különféle üveg védőfóliákat preferálja, ugyanis ezek rendszerint erősebbek és tartósabbak.

A fóliák típusai:

Alapvetően az összes fólia biztosít egy átlagos mértékű védelmet a rongálódással szemben, de a specifikus termékek tekintetében különbségeket találhatunk. Például léteznek kimondottan törés és karcálló, valamint univerzális prémium termékek. Emellett az iPhone szervizek egyre népszerűbb termékei közé tartoznak a fényvédelmet szolgáló matt, illetve az intimitást szolgáló betekintés-gátló fóliák.

A védelem kiterjedése:

Egyes védőfóliák a teljes képernyőre illeszkednek, más típusok csak részlegesek a nagyobb méretű védőtokok miatt. Egy igazán nívós iPhone szerviz ráadásul nemcsak képernyő védelemre gondol, hanem olyan fóliákat is értékesít, amelyek a kamera lencséket is magas szinten védi. Ez azért lényeges, mert ezek a lencsék jócskán kitüremkednek, ezáltal sérülékenyek tudnak lenni. Ha törött kamerát kell vinnünk az iPhone szervizbe, akkor olyan drága költségekre számíthatunk, amely időnkét egy készülék árával is felér. Sokkal jobb tehát egy speciális fóliával megelőzni az ilyen balesetet.