Kell -e fertőzésektől félnem, ha császárfát ültetek?

Paulownia Cotevisa nem más, mint két kínai császárfa kereszteződéséből született meg. Ezekkel az ősökkel több pozitív tulqajdonságot is magáénak mondhat ez a fafajta. A szóban forgó kínai császárfa fajhibrid rendkívül nagy növekedési mutatókkal bír, emellett még akár a -33 fokot is kibírja, ahogy a  + 55 fokot is jól viseli.

A hibrid császárfa egy meglehetősen strapabíró fafajta: 8 év alatt éri el teljes méretét, mely meghaladja a 12-15 méter magasságot, keményfa fajtának számít, jól használható a bútorgyártásbqan.  Gyors növekedése miatt kertek árnyékosítására is kifejezetten alkalmas, mi több akár még mézfarmok fáiul is jól használható, mert akácos terméséből nagyon finom mézet készítenek a méhek.

Faipari munkálatokban jól felhasználható: keményfa fajta, így az ültetés utáni negyedik, ötödik évben vágható először. Mivel a növény átlagosan 8 év alatt éri el teljes méretét, ezért ebben az 5 éves korban már olyan 12-15 méter magassággal bír,, és 30-35 cm törzsátmérőt is elérheti. Vágás után nem kell újra telepíteni, a kifejlett gyökérzetről újra hajt és újra kitermelhetővé válik.