Rekreációs szabadtér

Egyes munkahelyeken külön rekreációs helyszínt üzemeltetnek a beosztottak számára, néhány perces masszázs vagy pihenés, esetleg játék teljesen felüdíti őket, friss lendületet ad a munka folytatásához és mindenképp előnyükre szolgál.

Akinek nincs ilyen lehetősége, annak is fontos időt fordítani a feltöltődésre. Az aktív pihenéshez nemcsak az alvás tartozik hozzá, hanem a szabad levegőn való séta vagy egy zöldövezetben való tartózkodás is. Hazafelé érdemes időzni egy szép ligetben, tisztáson, erdőben, de ha egyik sem esik útba, a park is megteszi. Délutánonként egy rövid séta megfelelő kikapcsolódás lehet, jó leülni egy padra és gyönyörködni a természetben vagy elbeszélgetni egy kedves ismerőssel.

park berendezés lényeges, sokszor jól jön egy ivókút, egy hulladékgyűjtő vagy egy olyan pad, amely felett napvitorla van. Egy jól felszerelt helyszín vonzza az embereket, a szökőkút csobogása nyugtat, a madarak csicsergése szinte megsimogatja az érzékeket, a természet látványa valósággal kivasalja a gyűrött lelket. Hétvégente érdemes a környező erdőkben túrázni, ami jót tesz nemcsak a testnek, hanem a léleknek is.

A legtöbb játszótér mellett is található kisebb-nagyobb zöldövezet, ahová gyerekekkel is ki lehet akár naponta mozdulni, a korszerű park berendezés biztosítja a kényelmet, egy napelemes közvilágítással felszerelt helyszín esténként is marasztaló, de egy biciklitároló is fontos eszköz lehet. A szabadtéren való tartózkodás télen-nyáron kötelező mindenki számára nemcsak rekreációs célból, hanem mert minden területre kihat.