A képességfejlesztő mászóeszközök

A jól felszerelt játszótereken sokoldalúan felhasználható mászóeszközök találhatóak, amelyek mind-mind fejlesztik a gyerekek képességeit. A függeszkedő rúd alkalmas nyújtózkodásra, kapaszkodásra, a különböző tornagyakorlatokhoz a mászórúd a legjobb, a tűzoltó cső egyszerre biztosítja a mászás és a csúszás élményét, a tornyok, mászókák ötletes kiegészítője.

A hullám mászóka és a kígyó létra nemcsak logikailag fejleszti a gyerekeket, hanem az izmaikat is edzi, a mászófalak a figyelmüket, az erőnlétüket és egyéb képességüket is erősítik. Ezek a mászóeszközök nagyon jól kombinálhatók, teljesen komplett mászókák, tornyok építhetők meg belőlük, ahol a gyerekek egész nap jól érezhetik magukat.

Az ilyen sokoldalú építmények rengeteg társas vagy egyéni játékra alkalmasak, a gyerekek előre megtervezik a mozgást, kitalálnak új játékokat, ez jó hatással van a gondolkodásukra, használatuk közben javul az egyensúlyérzékük, a szem-láb, szem-kéz koordinációjuk.

Javul az észlelésük, figyelmük, koncentrációjuk, érik az idegrendszerük, erősödik az agyféltekék közötti kapcsolat, ezért ilyen módon megelőzhetők a tanulási és egyéb magatartási problémák. A függeszkedés jó hatással van a kar, a hát, a váll fejlődésére, erősödésére, a lánchidakon, kötélhágcsókon való járás támogatja a téri orientációt, az egyensúlyt, a koordinációt, ezen kívül a mozgások kontrollja is fejleszthető. Sokoldalú hasznossága miatt nagyon sok család az udvarra is megépít egy jól felszerelt mászókát, ami nemcsak jól mutat, hanem rendkívüli hasznos is.