A kisvállalkozások megbízható barátja, a székhelyszolgáltatás

Az alakulás előtt álló, kisvállalkozások nagy része jellemzően az utolsó fillérig kikalkulálja a költségeit. Ha figyelembe vesszük a jelenlegi gazdasági helyzetet az országban, ez egyébként egy nagyon bölcs dolog.

Viszont van olyan eset amikor, nem feltétlenül a legspórolósabb megoldás a legkifizetődőbb. Sokan egyetértenének velünk abban, hogy a magánéletet érdemes elválasztani az üzlettől. Ez pedig azt is jelenti, hogy a lakhelyet is érdemes különválasztani a cég székhelyétől.

Erre pedig két megoldás van. Az első egy iroda bérlése. Viszont mivel kis vállalkozásokról beszélünk egy gazdaságilag kedvezőtlen országban, nem sok kisebb volumenű cég szeretne erre feleslegesen költeni, ha egyébként ezt nem indokolja az üzleti tevékenységük. De hát akkor mi a megoldás ebben az esetben? A válasz egyszerű és napról napra népszerűbb is.

Egy megbízható székhelyszolgáltatás nagyon fontos szerepet játszik egy kis vállalkozás életében. Mivel egy külső partnerre bízza a cég a székhelyével kapcsolatos ügyintézést, igencsak érdemes megfontolni kire esik a választás. Persze az ár is döntő fontosságú ebben a kérdésben, viszont kerülni kell az olyan szolgáltatókat akik fillérekért elvállalják a székhelyszolgáltatást, aztán nem foglalkoznak egyáltalán a cég ügyintézésével. Meg vkell vizsgálni egy ilyen székhelyszolgáltató minőségét, megbízhatóságát, ügyfélbarát magatartását.Akár tanácsadást is érdemes igénybe venni ezzel kapcsolatban. Minden cég szeretné elkerülni a komoly problémákat, így nem lényegtelen az sem, hogy ki kezeli a cég legfontosabb iratait.