Miért fontos az ideális bejárati ajtó kiválasztása?

Az első benyomás különleges dolog, hiszen ebből csak egy van. Ha rosszul alakul, akkor nem lehet megváltoztatni, ha pedig nagyon jól, akkor mindig is szép emlék lesz a számunkra. Ezért nem mindegy hogyan sikerül ez az egyedi pillanat egy első randi esetében, egy állásinterjúnál vagy mikor diákként bekerülünk egy új osztályba. Viszont az első benyomás akkor is fontos, amikor az otthonunkról van szó és először hívunk át barátokat egy kellemes időtöltésre.

Ha mélyebben vizsgáljuk ezt a helyzetet, akkor megállapítható, hogy a bejárati ajtó lesz az első amit meglátnak és ez egyből jelentősen befolyásolja az otthonunkról alkotott képüket. Legyen hát szó műanyag, fa vagy esetleg alumínium bejárati ajtóról, fontos, hogy megfelelően reprezentálja a stílusunkat és egyből jó érzéseket keltsen azok lelkébe, akik átlépik otthonunk küszöbét.

Ezért, ha odaállunk a bejárati ajtónk elé érdemes a következő kérdéseket feltenni:

–Beleillik a ház többi részének a stílusába, színvilágába?

–Milyen anyagból készült? Kellőképpen ellene tud állni a szélnek vagy egy erőteljes esőzésnek?

–Megtartja minőségét akkor is, ha évekig ki van téve folyamatos napsütésnek?

–Biztonságos annyira, hogy kívül tudja tartani a betörőket?

–Mennyire vonzó esztétikailag?

–Megfelelő a hőszigetelése? Bent tudja tartani a kívánt hőmérsékletet?

Ezek a kérdések segítenek eldönteni, hogy a jelenlegi bejárati ajtó mennyire tölti be ideálisan a szerepét és ha a válasz az, hogy nem vagyunk büszkék rá, akkor a következő kérdés a lényeges:

–Itt az ideje új bejárati ajtót vásárolni?