Star Trek-kapitányok, riadó!

A Star Trek következő határa? Az Apple Arcade.

A körökre osztott Star Trek: Legends szerepjátékban hősökből álló csapatot kell létrehoznod a Nexus, az 1994-es Star Trek: Nemzedékek című filmből ismert, végtelen lehetőségeket kínáló, rejtélyes dimenzió felfedezéséhez.

Jóllehet a kaland egy vegyes csapattal veszi kezdetét, hamar feloldhatod a Star Trek történetének leghíresebb szereplőit. Például Jean-Luc Picardot. A borg királynőt. Na és Kirk kapitányt? Naná! A Legends legénysége a Trek-univerzum egészét felöleli.

„A Legends karakterközpontú játék – mondja Amir Lotan, a Tilting Point kiadó kreatív igazgatója. – A legtöbb Star Trek-mobiljáték a csillaghajókra összpontosít, ám a Legendsben részletesen kidolgozott szereplők vannak.” Ne lepődj meg, ha a csaták során egymással csipkelődnek.
Ez a Star Trek legnagyobb szereplőinek virtuális felvonultatása.

Csapatod különféle osztályokba (Parancsnokság, Orvosi, Tudományos, Gépész, Biztonsági) tartozó tagjai szembeszállnak az ádáz borgokkal, a bosszantó romulánokkal és a közéd és a Nexus titkai közé álló összes ellenséggel. Használj olyan ütős karaktert, mint az imádnivalóan morcos klingon, Worf, aki elnyeli a sérüléseket, vagy fordítsd előnyödre Leonard „Bones” McCoy gyógyító képességeit. Végül is mind tudjuk, hogy ő orvos!

A karakterek életre keltése némi ötletességet igényelt, főleg, ha nem harcosabbakról volt szó.
Szorult helyzetbe kerültél? Kirk kapitány orbitális csapása vakítóan erős.

„Picard elsősorban nem harcos, igaz? – elmélkedik Lotan. – Eszes, a stratégiában jártas, taktikus kapitány. Érdekes feladat volt kidolgozni a képességeit és az animációit. Hogy sütné el Patrick Stewart a fézert?”

Mint minden jó kapitány, úgy te is kemény döntések elé nézel. Melyik utat választod a sztoriküldetések során? Háttérküldetésre küldöd a legénységed egy hasznos tagját, hogy bezsebeld a szuper díjakat, vagy inkább meghagyod a következő harcra?
Már maga a menüképernyő is remekül fest. Legyen az egész játék ilyen!

Ám ahogy a valódi Trek, úgy a Legends is több, mint egyszerű harcok sora. Az eredeti forgatókönyv olyan fontos információkkal szolgál, amelyekre a rajongók már régóta ácsingóznak.

„A Nexus a Nemzedékekben tűnt fel először, de nem sokat tudtunk meg róla. Nem tudjuk, ki alkotta és milyen céllal – magyarázza Lotan. – A Nexusszal kapcsolatban számos dolog foglalkoztatja a rajongókat: miért létezik, miért úgy működik, ahogy? Most az összes kérdést megválaszoljuk.”