MUBI: Curated Cinema

A MUBI nem egy a tipikus filmnézős alkalmazás, de éppen ezért szeretjük. Ahelyett, hogy filmek dömpingjével bombázva kárhoztatna döntésképtelenségre, egyszerre csak 30 filmet ajánl.

Igen, mindössze 30-at. De ne aggódj, a lista a legkevésbé sem mondható hiányosnak – a filmeket a legkifinomultabb ízlésű filmrajongók igényei szerint gyűjtötték össze. Az összeállítás folyamatosan változik: minden nap egy újabb cím kerül a listára, és leváltja az egy hónappal azelőtt hozzáadottat.
Felejtsd el a nagy kasszasikerű filmeket – a MUBI sokkal inkább a művészmozik élményét kívánja átadni.

Ha imádod Kuroszavát, megőrülsz David Lynchért, vagy Fellini munkásságáért rajongsz, akkor ebben a minimalista, a kultfilmek klasszikusait felvonultató listában kihagyhatatlan dokumentumfilmeket és drámai játékfilmeket találsz majd.

Amellett, hogy a MUBI gondosan kiválogatott alkotásai között biztosan nem találkozhatsz ócska filmmekkel, a készítők még arra is gondoltak, hogy mindegyikhez rövid kedvcsinálót írjanak.

Az elegáns megjelenésű alkalmazásban a filmek HD-minőségben le is tölthetők. Ráadásul az új felhasználók 7 napig ingyenesen kipróbálhatják a programot, hogy ráérezzenek a mozifilmek varázsára. Jól hangzik.