A legjobb macskaeledel kiválasztása fantasztikus macskád számára

„Nem tudom, melyik ételt válasszam – olyan ellentmondásos információk vannak odakint”

„A macskám túl makacs”. „A macskám csak a száraz tápot szereti”.

Ezek olyan mondatok, amiket nagyon sokszor hallok. Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy segítsen Önnek a macskaeledel témában, hogy meghosszabbíthassa macskája életét, és távol tartsa az orvosi rendelőtől.

Nagyon sok történetet hallok a macskák egészségügyi problémáinak megszűnéséről, a bundájuk selymesebbé válásáról, valamint az energia és a játékosság élénküléséről egy új macskaeledel kiválasztása után (ezt a saját macskáimnál is láttam).

Mielőtt rájöttem volna, milyen fontos a macskaeledel, és hogyan győzhetem meg a macskámat a váltásról, elvesztettem egy macskát béllimfómában, amelyről később rájöttem, hogy gyakran fel nem fedezett bélbetegségből ered, amelyet az ételválasztás megakadályozhatott volna.

Adja meg macskájának a legegészségesebb táplálékot, amelyet megengedhet magának:

Kezdje azzal, hogy válasszon a mai legjobb macskaeledelek listájáról. Gondosan megvizsgáltam ezeket az élelmiszereket, és költség szerint soroltam fel őket a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

Fokozatosan mutassa be az ételt csábításokkal. Értse meg, hogy a macskák ösztönösen elutasítják az ismeretlen szagú ételeket. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy eredendően utálják ezt az ételt, csak a biológiájukat követik. Ezért működik sok esetben a csábítással való fokozatos keverés – megszokják az új macskaeledelnek a szagát valamivel, amiben megbíznak.