A shaggy szőnyeg gyártása

shaggy szőnyeg

A shaggy szőnyeg egyik fő jellemzője, hogy leggyakrabban kézzel készítik. Némelyik darab kézzel csomózott és kézzel van ellátva kampókkal és bojtokkal. Viszont van olyan is, amelyet kézzel készítenek.

A shaggy szőnyegek felépítése úgy van kialakítva, hogy a felületeik hurokszerű szerkezetet kapjanak. Ez pedig azért fontos, mert ezáltal kényelmet biztosítanak a lábnak a szálaknak köszönhetően. Továbbá ezek különféle konstrukciókban készíthetők, a modern típusnak még fonott keretei, szegélyei is vannak. A géppel készített shaggy szőnyeg azonban pontosabban van elkészítve, és alig fedi fel az apróbb hiányosságokat.

A shaggy szőnyegek továbbá többféle formában kaphatók és a kerek darabok kiválóak a sarkakban, és nagyobbnak tűnnek egy adott helyiségben. Választhatunk szabályos formákat, mint az ovális, téglalap, négyzet, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lehet absztrakt változatban kapni.

A dizájner darabok kiemelten népszerűek és változatos formájúak lehetnek. Ha szeretne kreatívabb lenni az otthon dekorációjában, a shaggy szőnyeg testre szabható a formatervezés segítségével. Ami pedig a méretet illeti, minden a saját elképzelésektől függ, tehát választhat a lefedni kívánt szoba méretének a függvényében. A színnel kapcsolatban pedig ismételten azt lehet mondani, hogy az adott ízléshez és preferenciához lehet igazítani. Viszont mindig jelentős tényező az otthoni dekorációs stílust szem előtt tartani, amikor a rengeteg elérhető szín közül választ, hogy ezeket harmonikusan tudja kombinálni. A funkciók viszont itt nem érnek véget, a hiszen szőnyegek némely esetben változatos mintával készülnek.