A napvitorla ár, szín és az UV-blokk jelentősége

Nem minden árnyékoló szövetet készítenek egyformán, és amikor kiválasztunk valakit egy új gyártmány készítéséhez, alaposan nézd meg a használni kívánt anyag márkáját és UV-besorolását. Illetve van még két további fontos tényező, ami a napvitorla ár és annak a színe.

Az évek során sok különböző szövettel kísérleteztünk, és a legtöbb jól teljesített, de inkább ragaszkodtunk a Commercial 95 néven futó darabhoz, amelyet egy ismert ausztrál cég gyárt. A napvitorla ára kiváló és amit a legjobban szeretünk benne, hogy nagyon magas UV-blokkolást biztosít. Ez akár 98%-os védettséget is jelenthet, és alacsony nyúlási tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális a közepes méretű feszítő alkalmazásokhoz. Széles színválasztékban kapható, és mint rengeteg manapság kereskedelmi forgalomba hozott árnyékoló szövet, 10 év arányos garanciával rendelkezik az UV-sugárzás hatásaihoz kapcsolódóan. Tehát nem csak a napvitorla ár az, ami kiemelkedik és széles színskála, ami a rendelkezésünkre áll, hanem még garanciával is be leszünk biztosítva a napsugárzás káros hatásaival szemben.

Van egy dolog, amit itt fontos megemlíteni, hogy van néhány termék a piacon, amelyek 100%-ban monofil anyagból készülnek, vagyis nincs töltőanyaguk. Az évek során azt tapasztaltam, hogy bár ilyen esetben a napvitorla ár hasonlóan megfizethető és ez a szövettípus hihetetlenül erős, illetve jól illeszkedik a nagy árnyalatú napvitorlákhoz a parkolók lefedése kapcsán például, hiányzik belőle az UV-blokk. Ilyenkor meg mondhatjuk, hogy hiába vonzó a napvitorla ára és a színe, ha a napsütésben érezzük, hogy hiányzik a kellő védelem.