A kerti műfű megfelelő tisztítása

A műfű olyan alternatíva, aminek számos előnye van: bármilyen felületre felszerelhető és egész évben épségben tartható, illetve időt és pénzt takarít meg. Gyerekeknek és állatoknak is alkalmas, medence körül is elhelyezhető és kiváló vízelvezetési kapacitása van. Neki köszönhetően teraszát szép zöld kertté alakíthatja.

Ha különösen esős helyen él, akkor normális, hogy ez a gyepszőnyeg megromlik, ha ki van téve az időjárás viszontagságainak. Az idő múlása, a por, a maradványok felhalmozódása és a folyamatos használat károsíthatja a megjelenését. De a megfelelő tisztítással vissza lehet nyerni a műfű szépségét.

A műfüvet lehetőleg hetente söpörjük le, merev seprővel vagy fésűs kefével, ideális, ha nagyon nagy a terület. Mindig a szőnyegszálak irányával ellentétes irányban kell söpörni.

Nedvesítse meg legalább havonta egyszer, különösen, ha az időjárás száraz, meleg és ritkán esik az eső. A rendkívül meleg napok lehűthetik a talajt. Természetesen, ha hideg van vagy esik, ne árassza el.

A jeges téli időben enyhe öntözést végezzen, és ne lépjen rá, mert a műfüvet utánzó rostok eltörhetnek vagy eltörhetnek. Porszívóval távolítsa el a port, leveleket vagy ágakat. Ideális az akkus porszívó, de a kerti gereblye vagy seprű is bevált.

Használjon egy fúvókát a tömlőből a felületi szennyeződés eltávolításához, elkerülve a túlzott nyomást. Ne használjon súrolószert, mivel a háziállat-hulladékok, étel- és italmaradványok szappanos oldata sokkal jobb. Az erősebb fertőtlenítéshez használhat semleges antibakteriális tisztítószert.

A Műfűplacc javasolja a kerti műfű fertőtlenítését semleges pH-jú folyékony szappannal és antibakteriális oldattal. Ha étel vagy ital, például bor vagy kávé esik a szőnyegre. Öntözheti vagy nedves ruhát használhat. Ha házi kedvence vizeletéről vagy ürülékéről van szó, fertőtleníteni kell, hogy a baktériumok ne szaporodjanak el.